Így leszel kezdőként, profi ingatlanközvetítő!

havas-janos-ingatlan-blog-igy-leszel-ingatlankozvetito-index 01

Így leszel kezdőként, profi ingatlanközvetítő!

Nincs könnyű dolgod kezdő ingatlanközvetítő kollégaként, gondolom, már látod Te is. Ezzel a bejegyzéssel szeretnék segíteni Neked, hogy profi ingatlanközvetítőként tudj fellépni már az első megbízástárgyalásodon is!

Milyen hiányosságokat vélhetsz felfedezni magadban?

Tudás

Úgy érzed, hogy nem rendelkezel még elég tudással, ahhoz, hogy fel tudj mérni egy lakást, vagy ki tudd tölteni két tulajdonos esetén egy meghatalmazással megspékelt megbízási szerződést. Ez azt gondolom természetes félelem, aki ettől nem tart, az talán nagyobb gondot jelenthet.

Jó pap holtig tanul!

Tapasztalat

Úgy érzed, hogy nem rendelkezel elég tapasztalattal és nem tudod sem telefonban, sem a helyszínen kezelni majd a kifogásokat, vagy felmerülő kérdéseket. Nyugi! Senki, még egy tapasztalt kolléga sem tudhatja mindenre a választ. Nyilván egy idő után hamarabb vágod rá a válaszokat a kérdésekre, de az elején ez normális.

Önbizalom

Ezt most kettéválasztanám, személyes önbizalomra és egy szakmai önbizalomra. Itt a szakmai önbizalmad az, ami még nem fejlődött ki az előbbi két hiányosság okán. Amint lesz tudásod és tapasztalatod és jönnek a sikerek, szépen növekszik a szakmai önbizalmad is.

Szuper, ezekkel már tisztában voltál és konstatáltad, hogy így igazán nehéz hideg hívni, megbízásra kijutni és ott tárgyalást folytatni, hát még kizárólagos megbízási szerződésre érvelni…

Vesd bele magad, előbb utóbb, úgy is ez lesz!

Mihez tud nyúlni akkor egy kezdő ingatlanközvetítő?

Arra a tudásodra tudsz építeni, amit már megszereztél és azokra a tapasztalatokra, amiket már átéltél az élet más területein.

Élettapasztalat

Ez alatt nem kell hatalmas bölcsességekre és nagy dolgokra gondolni! Képzeld el, hogy valamit el akarsz intézni magadnak.

–          5 nap múlva utazol, és most veszed észre, hogy lejárt valamelyik igazolványod. – 100%, hogy el fogod intézni az utazásig, ha fene fenét eszik is! Fizeted a gyorsasági díjat és smúzolsz az okmányirodában, hogy előre vegyék az ügyintézők a papírod. J

–          A gyereked matekból karóra áll és meg kell győznöd a tanárt, hogy adjon egy utolsó esélyt a gyereknek. – Rátámadhatnál, de a gyerek úgy is megbukik, szóval inkább diplomáciai béketárgyalásokat folytatsz, hogy a gyerek kapjon egy esélyt a matek tanárnőtől. Marika néni új fodrásza van? De jól áll… J

A lényeg, hogy az életed során felhalmozott élettapasztalatodat veted be, annak érdekében, hogy sikerre vigyél valamit, amit nagyon akarsz, kvázi ügyet intézel. Lebutítva pont erről van itt is szó.

Valaki el akar adni valamit és Te segítesz neki az ügyfélköröddel, rátermettségeddel, saját időddel, hogy elintézd azt, amire neki nincs ideje.

Lelkesedés

Egy tapasztalt vén róka kevésbé szokott lelkesedni egy ingatlanért, mint egy kezdő ingatlanközvetítő. Van lelkesedésed, hited, lendületed és meg akarod mutatni a világnak, hogy Te ezt el tudod adni, gyorsabban, jobban, ügyesebben, mint bárki más. Sok régi kollégát iskoláztam le anno a válságban Nagykovácsiban és Solymáron, mert nekem volt hitem és lendületem, Ők meg keseregtek, hogy milyen nehéz eladni azon a piacon.

Istenem, de szeretem! J Ahogy írom ezeket, teljesen át is szellemültem!

Felkészülés

Ez a nagy aduász! A régi motoros ingatlanközvetítő kollégák sokszor rutinból dolgoznak, és nem néznek alaposan utána az adott ingatlannak, a környéknek, a környék jelenlegi kínálatának piac szinten. Hanem fejből, saját és közvetlen kollégák tapasztalataiból dolgoznak és nem bíbelődnek alapos piackutatással. Egy komoly aktuális piaci elemzéssel és pár adattal felfegyverkezve, plusz egy nagy adag lelkesedéssel és a már megszerzett élettapasztalatoddal már komolyan labdába is rúghatsz!

+ egy jó tanács!

Keress kapcsolódási pontokat beszélgetés közben, mikor körbekísér a tulajdonos a lakásban, házban. Többnyire nem a megbízási szerződés a döntő, hanem az, hogy szimpatikusnak talál-e a tulajdonos. Én amikor kezdtem, még elég fiatal voltam és sokszor úgy kezeltek a tulajdonosok, mint a saját rokonukat. Ehhez kell azért nyitottság, de ha nem lennél nyitott, nem ingatlanozni mennél. Nemde?

Bízom benne segítettem Neked ezzel a bejegyzéssel és sok sikeres megbízást kötsz majd!

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019 Kreatív Ingatlan kft.