Ingatlanközvetítő felszerelés kezdőknek és haladóknak

Ingatlanközvetítő felszerelés kezdőknek és haladóknak

Ingatlanközvetítő felszerelés

Kedves új ingatlanközvetítő kolléga/ kolléganő!

Ha most kezdesz az ingatlanközvetítő szakmában dolgozni ezekre lesz szükséged. Kérlek, ne ess abba a hibába, hogy mindent egyszerre akarsz megvenni, mert felesleges, inkább költs hirdetésre! Nem ettől leszel jó értékesítő és nem ezek miatt fognak Téged választani az ügyfeleid. Azonban egy dinamikus kezdéshez az alábbi ingatlanközvetítő felszerelés szükséges lesz.

Laptop

Irodai géppel is tudsz dolgozni és talán a munkaidődet is segít jobban behatárolni, de Én például a kezdetektől saját laptoppal dolgozom. Emlékszem, amikor kezdtem minden estém hirdetések feltöltögetésével és cseréjével telt. Sokat szerkesztgettem a képeket, rajzolgattam az alaprajzokat, átalakítási terveket. Amikor nem volt nálam a gépem és az irodain dolgoztam, tuti, hogy valami a benti gépen maradt… Felhőben történő munkával már ez simán kiküszöbölhető. Tehát ezért ne szaladj el vásárolni egy vadi új laptopot, mert megoldható másképp is.

Ha vennél egy gépet, akkor én javaslom a mobilitásod érdekében a 13″-os kijelzővel ellátott minél kisebb súlyú gépeket. Gondolj a képszerkesztésre ha vannak ilyen ambícióid, de alapvetően csak internetes böngészésre fogod használni.

Értékesítői táska

Ezt az egyik cégnél, ahol dolgoztam komolyan vették az elején és Én is mindig ezzel mentem ügyfelekhez. Szerintem praktikus volt egy ilyen ingatlanközvetítői felszerelés csomag, mert minden kéznél volt.

Mi volt ebben?

  • névjegy
  • naptár
  • bemutatkozó sablon
  • szórólap
  • nyomtatványok
  • tollak
  • lézeres távolságmérő (már akinek)
  • cég bemutató

Mi lett belőle:

  • Iphone, (Ipad)
  • Nyomtatott összehasonlító lap a szolgáltatásaimról.

Kissé leredukálódott.

Lézeres távolság mérő

Őszintén szólva Én 5 évig dolgoztam lézeres mérő nélkül és eladtam néhány családi házat is és lakást is e-nélkül. Ha mérni kellett, volt nálam egy 5 méteres szalag és csapatmunkában a tulajdonossal mértünk. Lehet ez valakinek ciki, Nekem vicces kis csapatépítő volt a tulajdonossal. Pár éve vettem kettőt akcióban az irodába és egyet magamnak is. Azóta kb 15x használtam, de akkor tényleg jól jött. Már az okos telefonon is van ilyen távolságmérő. Pont ma láttam egy applikációt, (https://www.orthograph.net/hu/ ) amivel alaprajzot lehet rajzolni pofonegyszerűen. Tudom ez nagy mumus.

Összességében érdemes venni egy lézeres távolság mérőt, ingatlanközvetítő felszerelés gyanánt, mert jó hasznát veheted.

Fényképező

Sokan azt tanítják, hogy telefonnal ne fotózz, mert milyen ciki és az ügyfél mit gondol, egyebek.

Rendben.

Szerintem is előnyösebb egy nagy tükörreflexes gép, nagy látószögű objektívvel és egy rá csatolható nagy vakuval, csak ez kb 400.000ft.- ha az irodád nem invesztál bele, akkor miért várná el tőled?

Szóval szerintem ma már egy felsőbb kategóriás telefonnal szép képeket lehet készíteni a lakásokról, így bekerülhet az ingatlanközvetítő felszerelés alapjaiba.

Nekem ugyan van nagy gépem is, de vettem egy DJI OSMO MOBILE 2-t és ebbe teszem bele az Iphone 7-esemet. Nagyon szép képeket készít mini állványról. Nem remeg be, panoráma módban 9db képből teszi össze a fotót.

Elárulom a jobb oldalit csináltam telefonnal és dji Osmo Mobile-val.

Ugye most nem kérdezted, meg, hogy melyik a jobb?

Informatívabb, nagyobb teret fog be és oda tudod magad képzelni. Rosszak voltak a fényviszonyok és még így is éles a kép, ami fényképezőnél leggyakrabban bemozdul. Tudom görbe a tér, ez van, de látszik az ingatlan, szóval ez a vevőnek jobban fog tetszeni.

Öltözködés

Nőjünk, fel a feladathoz kérlek. Az értékesítésben az első benyomás a legfontosabb!

Ha nincs nálad semmi más csak fel vagy öltözve normálisan és bizalmat keltesz, már tudsz üzletet kötni!

Ha egy ügyfélhez kitaposott futócipőben és kötött pulóverben állítasz be, nem túl pozitív képet festesz a magadról. Nem kell a halszálkás ballagási öltönyödet sem leporolni és elkergetni belőle a molyokat, csak menj be valamelyik ruha boltba és vegyél 3 db inget/blúzt és vegyél egy szép cipőt. Nem gond a farmer, csak legyen jó rád nézni. Amerikában, ahol a tranzakciók 99%-a közvetítőn keresztül zajlik, nem véletlenül öltöznek fel elegánsan.

„Miért vegyenek komolyan az ügyfeleid, ha Te sem veszed komolyan magad?”

Felkészültség

Ha minden ügyféltalálkozód előtt felkészülsz, hidd el senki nem fogja megmondani, hogy mióta csinálod. Egy felkészült elsőnapos értékesítő sokszor sokkal hitelesebb, mint egy 10 éve ezzel foglalkozó nemtörődöm kolléga.

Felkészült értékesítő = Profi kolléga

Ha az elejétől fogva felkészült vagy, akkor az első napodtól kezdve az ügyfeleid profiként fognak kezelni! (Ingatlanközvetítő felszerelés ide, vagy oda.)

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019 Kreatív Ingatlan kft.