Ingatlanközvetítés, mint művészeti irányzat?

ingatlanközvetítés

Az ingatlanértékesítès, mint művészeti irányzat?

Mi van? Ez a János teljesen megbolondult? 🙂

Gondoljatok bele, ha 10 éve nagyszüleinknek azt mondtuk volna, hogy a kávéfőzés egy művészeti irányzat lesz! Lehet megmosolyogtak volna és mondták volna, hogy akkor Ők is meg nem értett művészek.

Pedig igen az!

Amióta ismerem Balázsi Pétert a my little melbourne megálmodóját, tudom, hogy igen ez egy művészeti ág és ő egy szenvedélyes szerelmese ennek az irányzatnak! Én is úgy tekintek a munkámra mint egy művészetre. Hogy miért is? Mert ebben is hatalmas kreativitásra van szükség és számomra az önkifejezés egyik formája. Élvezem azt, amikor az emberek hozzámfordulnak és szépen rajzoljuk együtt a képet a valós igényeiket leszűrve abból a hatalmas információ áradatból, ami ilyenkor a fejükben van. Az az értékesítő, aki tukmálással, presszionálással próbál célt érni, olyan számomra, mint egy műértőnek az az ember aki egy Picasso képet pacsmagol össze olajfestékkel. Barbár!

Ezzel szemben, azok az értékesítők, akik kérdésekkel, kérdezéstechnikával érnek célt, az ügyfél igényeit és motivációját észrevétlenül felmérve és kiszolgálva, az igazi ászok! Véleményem szerint ebből van kevesebb.

Ha visszatekintek eddigi ingatlanközvetítői karrieremre izgalmas utazáson veszek részt.Az első időkben, mint ecsettakarítót látom magam profi festők mellett. És boldog vagyok, hogy tanulhattam igazán jó értékesítőktől, és hálás vagyok az akkori vezetőmnek Lacinak, és kollégáimnak, kolléganőimnek pl.: Zsuzsinak hogy lehetőséget adtak erre! Ez az időszak rengeteg tanulással, és a kollégák munkájának megfigyelésével telt.

A következő szint, mikor már önállóan festhettem. Talán ez a 2. év második felében jött el. Itt már láttam a pályán és próbáltam a saját stílusomat vászonravinni. Ráéreztem a kommunikáció lényegére és arra, hogyan oldjam meg mások problémáit. Lám és jöttek is a sikerek!

Majd jött egy rövid pihenés és újragondolás után egy lehetőség, hogy festőmester legyek és nyissak egy saját irodát. Nem ment zökkenőmentesen. Az elején gyakorolni kellett az új helyzetet azt, hogy az ecsetvonásokat nekem kell tanítanom és megeteremtenem a hátteret. Ezt követően egy új helyszínen, már saját alkotóműhelyemben kicsattanó kreativitás mellett egy szuper csapattal, szebbnél szebb jövőképet festhetek kollégáimnak és ügyfeleinknek egyaránt! Számomra lényeges, hogy az életem műve maradandó és minnél vidámabb legyen.

Amikor elfáradok és kicsit eltávolodok, hogy pihenjek figyelem azt, ahogy a csapatom alkot és újabb ötleteken töröm a fejem.

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019