Ingatlanértékesítő állás kulisszatitkai kezdőknek!

Ingatlanértékesítő állásinterjú, ezekre figyelj!

Ingatlanértékesítő állás kulisszatitkai kezdőknek!

Ingatlanközvetítő feladata

Örülök, hogy ezt olvasod, mert akkor biztosan benned is felötlött a gondolat, hogy milyen jó lenne egy ingatlanértékesítő állás. Ebben a gondolatban maximálisan támogatni tudlak csak. 2011 óta szerzett tapasztalataimat osztom meg veled, melyet az ingatlanközvetítés létráján, kezdve értékesítőként, majd irodavezető és tulajdonosként szereztem. Amiért írtam ezt a bejegyzést, hogy az ingatlanértékesítő állás keresés gondolatát követően a legjobb döntéseket hozd meg és légy Te is a szakma szerelmese, mint én. Amit akkor tudsz megtenni, ha elegendő információd van például arról, hogy mi az ingatlanközvetítő feladata egyáltalán.

Mi az ingatlanközvetítő feladata?

Hogyan döntsd el, melyik céghez jelentkezz?

Miért nehéz a váltás egy-egy rossz döntés után?

Mennyi az ingatlanértékesítő fizetés?

Hogyan tanulod meg a szakmát a leghatékonyabban?

Ezekre a kérdésekre igyekszem neked választ adni a közeljövőben! Most elsőként az ingatlanközvetítő feladata témakört világítom meg neked.

Ingatlanközvetítő feladata

Rettentő összetett a munkánk. Empátia, pszichológiai véna, értékesítői attitűd, kitartás, marketingtudás, sok-sok segítő szándék és hivatástudat szükséges az ingatlanértékesítés végzéséhez.

Időpont egyeztetés

Saját, vagy online hirdetési listákból a tulajdonosokkal leegyeztetünk egy személyes találkozót az eladó ingatlanban.

Ügyféltárgyalás

Kimegyünk az ingatlanba és letárgyaljuk az együttműködést a tulajdonossal. Megkötjük a szerződést, papíron, vagy nálunk az OTP Ingatlanpont Kft.-nél digitálisan. Befotózzuk, vagy befotóztatjuk profi fotóssal a lakást.

Megbízás feltöltés a rendszerbe

A megkötött megbízásunkat befejezzük otthon, vagy az irodában. Hiányzó szükséges adatokat kiegészítjük. Belső információkat adunk az ingatlanokhoz, hogy az üzletkötő kollégák fel tudjanak készülni ügyfeleik kérdésire. Képeket töltünk fel, alaprajzot készítünk és egy célcsoportra szabott hirdetési szöveget írunk.

Hirdetés

Meghatározzuk az ingatlan célcsoportját és azokra a platformokra töltjük fel, vagy nyomtatjuk ki, ahol ők megtalálhatóak.

Vevő párosítás

A rendszer automatikusan a benne regisztrált vevőkkel párosítja ingatlanunkat és a vevőt regisztráló esetleg másik kollégánál villog az ingatlanunk, hogy ajánlja ki nekik.

Vevő regisztrálás

Motiváció és igény felmérése, annak érdekében, hogy minél ideálisabb ingatlanokat ajánljunk ügyfeleinknek.

Ingatlan bemutatás

Ügyfeleink visszajelzései alapján személyesen is bemutatjuk a kiszemelt ingatlanokat.

Üzletzárás

Ügyfeleinket segítjük a gördülékeny megállapodásban. Képviseljük érdekeiket és írásos ajánlatot követően, támogatjuk szükség esetén ártárgyaláson is.

Után követés

Az ingatlanközvetítő feladata nem zárul le az adásvétellel, pontosabban a profiké nem! Finoman tartjuk a kapcsolatot, hogy ha a családnak ingatlan ügye lenne, akkor mi jussunk eszébe.

Nekem van olyan ügyfelem, aki nevéhez több mint 5 adásvételem fűződik, mert 3 családon belüli volt és 2 ajánlást köszönhetek neki, de van, akinek magasabb ez a szám, mert ügyesen tartja a kapcsolatot ügyfeleivel.

Hitel ajánlás

Szerencsre nem kell hiteleket számolnunk! J Elég, ha tisztában vagyunk a hitel lehetőségekkel egy-egy szituációban és tudjuk ajánlani a hitelközvetítő kollégánkat.

Nem ajánlanál szívesen hitelt?

Gondolj csak bele, hogy van egy ügyfeled, aki válásban van és 2 gyerekkel költöznie kell. Van 20 millió forintja, de ami lakás megfelelne nekik az egy 35 milliós ingatlan.

Mit tennél?

  1. Rábeszélnéd egy olyanra, ami nem jó neki környék, vagy méret miatt?
  2. Albérletre költetnéd el vele a pénzt?
  3. Ajánlanál egy hitelt neki, amit egy fix havi törlesztő mellett tudna fizetni és egy kényelmes, saját otthonba költözhetne be?

Nálunk Rozi látja el a hitelközvetítői feladatkört az OTP Pénzügyi pont berkein belül. Imádjuk, mert nagyban segíti a munkánkat szakértelmével és empátiájával.

Ha tetszett a bejegyzésem, és érdekel a téma, olvass tovább: 

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019 Kreatív Ingatlan kft.