2. lépés Internetes lakáskeresés

2. lépés Internetes lakáskeresés

Internetes lakáskeresés

 Ebben a bejegyzésben a lakáskeresés hatékonnyá tételéről és a csapdáiról olvashatsz, továbbá ezekre kínálok megoldásokat példákon keresztül. 

Lakáskereső portálok

Érdemes a megszokott portálokon kívül mást is figyelni, mert mindenki azokat figyeli. Így hamar elviszik az ottani kínálatot, és csak a beégett drágább lakások maradnak.

Vannak azonban, olyan hirdetők: tulajdonosok, ingatlanosok, akik valamiért esküsznek a kis portálokra. Vagy az áruk miatt, vagy valami egyéb tapasztalat miatt.  Ők nem hirdetnek az ingatlan.com-on, csak az olcsóbb oldalakon. Szuper lakásokra lehet bukkanni ezeken az oldalakon! Kevesebben nézik, és nem halásszák le a kényelmes lakáskeresők.

Ezt képzeljétek el úgy, mint amikor egy öreg oldtimer autót kerestek a használtautó oldalon, amit olcsón

megvennétek és felújítanátok. Az igazán jó vételekhez ki kell helyezni a receptoraitokat és felkutatni egy vidéki

fészerben, vagy egy kis ingyenes oldalon.

Portálok Pl.: jófogás, ingatlanok.hu, ingatlanbazar.

FONTOS!!! Ha feltűnően olcsó, gyanakodj és menekülj!

Pár napja hívott fel egy ismerősöm, hogy nézzem meg, mert most 10-12 millió forintért lehet kapni 50 m2-es lakást a 3. kerületben. Hogy ez miért kecsegtető? Ha arról a területről 16-18 millióért hozunk ilyet, tömegverekedés van értük!

Leinformálta a cégeket és mik derültek ki?

Fiatal cégek, maximum 1 éves múlttal, ígérnek banki követeléseket. Ne bízd akárkire a megtakarított pénzedet! Egy céget Magyarországon seperc alatt el tudnak tüntetni, majdhogynem következmények nélkül. Hallottam nem egy ügyfelemtől, hogy milliókért pereskednek, kis ingatlanközvetítő cégekkel.

Mi foglalkozunk banki ingatlanokkal, tökéletesen tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy a banknak sem és a tulajdonosnak sem érdeke fél áron eladni az ingatlant. Az adósnak fent marad a tartozásának jelentős része és még otthona sem lesz, a bank meg nem engedi ki piaci ár alatt. Szóval, mielőtt behintáztatnak, hogy de mi okosba kihozzuk és Te megveszed és egyebek. Akkor mindig szólaljon meg a visszavonuló trombitaszó a fejedben! Miért nem Ők veszik meg? … Meg fogja magyarázni. Nem is pazarlom erre a betűt.

Fotó nélküli hirdetések

Érdemes az ingatlan.com-on a fénykép nélküli hirdetéseket is megnézni. Sok lyukra futás lehet belőle, mert eladták, mégsem aktuális. Vannak tulajdonosok, akik nem figyelnek a hirdetéseikre és szép csöndben lejárnak a fényképes hirdetéseik és ezek sok esetben nem is rossz ingatlanok.

Ha feltűnően olcsó, gyanakodj és menekülj!

Szűrés

Leggyakoribb hiba! Ne használj részletes keresőt! Szűrd le Te, ami tetszik, mert lehet simán ki szűröd a leendő tökéletes otthonod!

Ha nagyon leszűrted a keresőt csak pár találatot fog kidobni. Nem érdemes nagyon szűk területre szűrni. Az előző cikkben leírtak alapján már rendelkezel egy prioritási listával, melyből a 3 legfontosabbat kiemelted. Ezekre összpontosíts!

pl.: Földszint, kertkapcsolat, 3 szoba

 • Területet ne szűrd túl! Pl.: A 3. kerületben ne csak Csillaghegyre szűrj! Ok az az álmod, de mi van, ha egy minden másban tökéletes lakást Ürömön, vagy Táborhegyen találod meg? Semmi! Boldogan csapsz le rá!
 • Egyéb extrákra ne szűrj!
 • Ha tudod, mekkora hitelt kaphatsz, játssz a keresővel és nézd meg, hogy ha kitolod a kereted pár millióval benne lesz-e az az ingatlan ami az álmod.

Ha alacsony a költségvetésed, nézz külsőbb területeket. 20 millióból, 3 szobás lakást a 1.,2.,3.kerületben nem fogsz találni, de 10., 16.,17.,18. kerületekben bőséggel.

Telefonos feltérképezés

Mit érdemes a telefonban megtudnod?

 • Minden, olyan dologra kérdezz rá, ami számodra prioritás.

pl.: Földszint, kertkapcsolat, 3 szoba Maradjunk az előbbi példánál és a kertkapcsolat jogilag a lakáshoz tartozik? Van szuterén része a lakásnak? Vizesedést tapasztalnak? Ez földszinti lakásoknál gyakori probléma. A szobák méretei?

 • Tulajdon viszonyokra érdemes még rákérdezni. Hányan tulajdonosok és egyetértés van-e az eladást illetően.

Ha ingatlanközvetítőn keresztül keresel érdemes nagy céggel dolgozni, hogy biztonságban légy! Mi az OTP Ingatlanpontnál például, amikor megbízást kötünk az eladókkal leellenőrizzük a tulajdoni lapokat, hogy ne az adásvételnél derüljenek ki a turpisságok. (Hitellel terhelt, végrehajtás van rajta, több tulajdonosa van, haszonélvezet van az ingatlanon, vagy csak a bérlő próbálja okosban eladni… Erre is volt példa)

Bérlő akarja okosban eladni:

A történet nem ritka, érdemes résen lenni! Bérlő Úr nagyon magabiztosan állította barátaimnak, hogy Ő a tulajdonosa így fel sem merült, hogy ez nem így van. Lelkesek voltak, monda a Bérlő Úr, hogy sokan nézik, de Ők nagyon szimpatikusak, és ha hagynak ott pénzt akkor tartja nekik a lakást és írják meg az adásvételi tervezetet. Ismétlem bizalomkeltő volt a Bérlő Úr így boldogan adták oda neki a „Foglalónak” szánt 500.000Ft-ot. Írtak egy papírt is, hogy átvette a pénzt. Soha többé nem látták Bérlő Urat…

 1. Bármennyire is szimpatikus valaki, nem adunk neki pénzt, ha nem tudjuk Ő-e a tulajdonos és akkor is csak körültekintően!
 2. A Foglaló nem ezt jelenti! Ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződéskor adunk át foglalót, melynek mértéke 10-15% szokott lenni. Ha vevő lép vissza bukja ezt az összeget, ha a tulajdonos lép vissza a dupláját fizeti meg a vevőnek.

Így lehet 30 perc alatt 500.000Ft.-t bukni!

Érdemes keresni egy profi ingatlanközvetítőt és Ő segít a vásárlásban, pláne, hogy ez a vevőknek teljesen ingyenes!

Ebben tud segíteni egy prof ingatlanközvetítő

 • Profin felméri az igényeidet.
 • Nem kell munka, család, edzés mellett 2-3 órát a pihenésedből erre szánnod.
 • Napi szinten találkozik új ingatlanokkal és ha beállít egy keresést neked, egyből le tudja szűrni.
 • Még piacra kerülés előtt tud értesíteni új ingatlanokról.
 • Tud neked célzottan keresni neked otthont.
 • A keresésed költségét a tulajdonos viseli.

Írj nekünk ITT és segítünk!

Ez a lakásvásárlásnak csak a második lépése volt!

Jön!

Ha tetszett a bejegyzés és tovább olvasnál, a témában alább kattinthatod a korábbi cikkeket:
 1. Lépés Lakásvásárlás előtt
 2. Lépés Internetes lakáskeresés
 3. Lépés lakásnézés
 4. Lépés vételi ajánlattétel

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019