4. lépés Vételi ajánlat tétel

4. lépés Vételi ajánlat tétel

Vételi ajánlat tétel

A vételi ajánlat tétel üzletünk nyélbeütésének legfontosabb szakasza! Ha itt ügyes vagy, jó feltételekkel, jó áron tudsz vásárolni, méltán megkoronázva lakáskeresésed eddigi heteit, hónapjait.

A Fáradtság itt szállja meg a legtöbb vevőt és a leglényegesebb pontnál mondják azt, hogy „Már nem érdekel, csak vegyük meg és legyünk túl rajta…”.

Egy kicsit még acélozzátok meg a lelketeket és szépen álljatok ki az utolsó csatára!

NE SZÓBAN! Felejtsétek el, kérlek a saját lelki és anyagi biztonságotok érdekében, hogy szóban egyezkedtek.

Pl.: Ti mit tennétek, ha kapnátok egy szóbeli 24,9 millió forintos, hitellel kombinált ajánlatot a 25 milliós lakásotokra szóban? Rendben. És ha azt mondom, hogy beugrik a képbe egy 24,7 milliós ajánlat leírva egy hitelre előminősített ügyféltől? És még le is tesz neked egy átvételi elismervénnyel 500.000 Ft-ot letétként?

Az emberek 90%-a a gyorsabb és biztosabb ajánlatot választja.

Milyen a jó vételi ajánlat?

A mellett, hogy eléred a célodat, adj valamit a másik félnek is, amit szeretne. A lényeg, hogy win-win helyzetet teremts! Minden tulajdonosnak más a szimpatikus ajánlat.

Gyors kiköltözést szeretnél, akkor kedvezz neki más téren, például egy héten belül aláírjátok az adásvételi szerződést és akkor a vételár nagyobb (60-70) százalékát átadod, cserébe a Neked ideálisabb kiköltözést írsz az ajánlatba.

Nagyobbat szeretnél alkudni az árból. Ebben az esetben engedj a kiköltözési időből, ha nem hajt a tatár, írj egy 120 napos kiköltözési időt. Nagy segítség, ha a tulajdonos még nem tudja hova tovább. Lehet neki érvelni azzal, hogy ebben az esetben nem kell kapkodni és elkerülheti az albérlettel spékelt dupla költözés esetleges maceráit. Vagy kérdezd meg, hogy számukra mi lenne az a fizetési ütemezés, ami szimpatikus lenne. Hidd, el rengeteget számít, ha nem neki feszülsz és ellenségként tekintesz a másik félre, hanem empátiával állsz hozzá és megoldást keresel.

Írásos vételi ajánlat

Mi szerepeljen benne?

Ha már kiválasztottátok az adásvételi szerződést szerkesztő ügyvédet, aki remélhetőleg ingatlan szakjogász (!!!), akkor érjetek tőle egy vételi ajánlat sablont. Ha ingatlanközvetítőn keresztül vásároltok lesz egy ajánlattételi sablon, melyet használnak az irodák. Kérlek, válasszatok leinformálható ingatlan irodát a saját biztonságotok érdekében!

Ezek szerepeljenek benne feltétlenül:

 • Ki teszi az ajánlatot?
 • Az ingatlan adatai, melyre az ajánlat születik.
 • Ajánlott vételár és fizetési ütemek. (Ugye ezt az első leckében átvettük még a keresés előtt otthon. Tehát itt már nem váratlan a helyzet. )
 • Meddig tartod az ajánlatodat- itt javaslom a 3 napot, hogy át tudja gondolni a tulajdonos, de ne várjon még más ajánlatokat, hanem döntsön, vagy tegyen egy válasz ajánlatot.
 • Nálunk az OTP Ingatlanpontnál, ilyenkor egy vételi ajánlat biztosítékot is beutaltatunk az Ingatlanpont letéti számlájára a szándék komolysága jeléül, melyet sikertelen ajánlat esetén visszautalunk. Sokszor nagyot nyom a latban a tulajdonosoknál ez!
 • Meddig vállalod a végleges adásvételi szerződés aláírását elfogadás esetén. Pontos dátum. 1-2 héten belüli időpontot írj, ha lehetséges.
 • Aláírás.
 • Két tanú.

Kérjétek meg a tulajdonost, hogy írásban válaszoljon! Ne feledkezzetek meg erről akkor sem, ha igen a válasza, mert ez szintén írásban hiteles csak. Írásban tett ajánlatot írásban lehet elfogadni! Itt kell jogilag védeni magatokat a későbbi nyugodt jövőtökért.

Adásvételi szerződés

Most már nincs más dolgotok, mint az adásvételt szerkesztő ügyvédhez eljuttatni az elfogadott írásbeli ajánlatotokat.

Bízom benne, hogy sokatokat mentettem meg ezzel a bejegyzéssel egy kellemetlen élménytől. Higgyétek, el sok történetet halok papír nélkül átadott pénzekről, melyeket soha nem láttak viszont, vagy hoppon maradt vevőkről, akik egy szóbeli válaszra alapozták a jövőjüket.

Hidd, el rengeteget számít, ha nem neki feszülsz és ellenségként tekintesz a másik félre, hanem empátiával állsz hozzá és megoldást keresel.

Ha tetszett a bejegyzés és tovább olvasnál, a témában alább kattinthatod a korábbi témákat:

 1. Lépés Lakásvásárlás előtt
 2. Lépés Internetes lakáskeresés
 3. Lépés lakásnézés
 4. Lépés vételi ajánlattétel

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019