Hónapok óta nem kerestél pénzt? Én így másztam ki ebből…

Hónapok óta nem kerestél pénzt Én így másztam ki ebből…

Hónapok óta nem volt eladásod? Én így másztam ki ebből…

Minden értékesítő előbb, vagy utóbb kerül olyan szituációba, hogy nincs eladása egy-két-három hónapig. Biztos ismerős ez a helyzet, ha még nem, akkor majd lesz.

Van, akinek az ingatlanértékesítő karriere elején jön ez, van, akinek később és megnyugtatlak ez időről időre vissza is tud térni, ha valamit elszúrsz (vevőkezelés, nem telefonálsz…).

Óhatatlanul elgondolkodik az ember ilyenkor, hogy neki való-e ez a munka?

Persze a család is rá tud erre erősíteni. Voltam ebben a helyzetben én is. Ha nem is tolakodóan, de szüleim jelezték, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet a válságban, na meg a jutalékos rendszer… Tudni kell, hogy Ők vállalkozók voltak ugyan, de produktumot állítottak elő és egy kézzelfogható dolgot adtak el, így nem várhattam el, hogy higgyenek egy szolgáltatásban, amit nem tapasztaltak soha, hogy milyen eladni. Ha pedig alkalmazottak körülötted a családtagok, akkor nagy eséllyel, soha nem fognak megérteni.

Akkor mit lehet tenni?

Hinni és bizonyítani!

Én maximálisan hittem magamban és baromi erősen buzgott bennem a bizonyítási vágy! Jó akartam ebben lenni és nem csak, hogy letenni valamit az asztalra, hanem azt akartam, hogy reccsenjen bele az asztal a bizonyításomba!

Szerettem minden napot és versenyeztem gondolatban az irodavezetőmmel, hogy ki ér hamarabb be az irodába. Imádtam reggel korán bent lenni és mire az emberek gép elé ülnek, már a hirdetéseimbe botlanak. J Fanatikus voltam? Lehet! De szerintem enélkül nem ment volna!

Támogatás

Az első évben áprilistól decemberig kevesebb, mint Kétmillió forint forgalmat csináltam, ami nem az én, hanem az iroda bevétele volt, tehát iszonyat mázlista voltam, hogy otthon lakhattam. A korábbi cukrászfizetésemből és a nővérem segítségével tudtam fedezni a költségeimet. Ezért rettentő hálás vagyok neki és szüleimnek is!

Segítséggel könnyű?

Marhára… így már nem csak magad miatt, hanem, hogy minél előbb visszacsengesd a segítséget, cselekedned kell! Ja és 10-szer keményebben. Sokakat láttam már kölcsönkéregetni és láttam, hogy ugyanazzal a nyugalommal ücsörögnek az irodában és semmit sem csinálnak másképp.

Munka

A hitem hajtott, hogy minden nap odatenni magam és nem csak ücsörögtem az irodában és sajnáltattam magam, mint körülöttem sokan, hanem felemeltem a telefont és hívtam a tulajdonosokat, egyeztettem az időpontokat és mentem házakat nézni. Amikor végeztem este, vagy hazaugrottam, vagy nyomtattam pár flyert és egyből Solymárra és a 3. kerületbe mentem és ragasztottam, szórólapokat dobáltam postaládákba. Na, nem ezreket, hanem csak a forgalmasabb helyekben hittem. Előbb ismerte a cégünk másik irodája a szórólapjaimat, mint engem, mert az Ő irodájuk elé is ragasztgattam. 😀 Vicces volt.

Lelkesedés

Minden ügyfelem érezte rajtam a lelkesedést, mint ahogy azt a mai napig érzik a kollégáim is. Éppen ezért ajánlottak és támogattak ők is. Adni kell az embereknek valami pluszt, ami Te vagy! Ők is adnak cserébe, ahogy tudnak.

Szerintetek hány ingatlanossal találkozik egy ingatlanját áruló tulajdonos az értékesítés folyamán?

Rengeteggel!

Így mekkora elismerés, hogy téged ajánl a barátainak!

Ez egy kitüntetés!

 

Vakcina

Beoltottam magam a kollégáim negatív prekoncepciói ellen. Kizártam a negatív mondataikat és csak arra koncentráltam, hogy amíg ők azt bizonygatják, hogy nem lehet, addig én szépen teljesítsem a heti 1-2, vagy néha 3 megbízáskötést.

Tartalék rakéták

Volt egy kolléganőm, biztos ismeritek ezt a típust, akinek bármit mondott az irodavezető, nyomta a kontrát, hogy az miért rossz. Az volt a kedvencem, amikor már 3-4 hónapja nem volt eladása, kitalálta, hogy Ő inkább csak fele annyit hirdet. Na, ennek pont az ellenkezőjét tettem ezekben a helyzetekben! Rákapcsoltam, mert úgy gondolkodtam a nap 24 órából áll, így is, úgy is.  X időre van elegendő pénzem, vagy belesűrítek még több hatékony melót a hátralévő napokba és lesz eredménye; vagy akkor most abba is hagyhatnám és mehetek vissza, hogy valaki ugráltasson fixfizetésért. Nem szeretem a kudarcot, mint ahogy szerintem Te sem.

Összefoglalva:

Ha nem jönnek az üzletek:

  1. Higgy erősebben magadban, mint bármikor máskor!
  2. Ne engedd, hogy mások befolyásoljanak a negatív marhaságaikkal!
  3. Szerezz örömet, feltöltődést ott, ahol az garantált, az érzést pedig vidd át a munkába.

+1. Tegyél bele mennyiségileg is picivel több munkát!

Kicsit ez olyan, mint amikor egy csatában a tábornok vesztésre áll, de kitalál egy győztes taktikát és egy maréknyi sereggel legyőzi a túlerőben lévő ellenséget.

A Te legnagyobb ellenséged ebben a helyzetben a félelem!

Győzd le és olyan érzésed lesz, mint ha Te lennél SUPERMAN!

Ha tetszett a bejegyzés és érdekel a téma, olvass tovább:

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019 Kreatív Ingatlan kft.