A hideg hívás fejben dől el!

Így tanuld meg a hideghívás -t 3+1 tanács ingatlanközvetítőknek!

Így tanulj meg hideg hívni 3+1 tanács!

Ne hidd, hogy egyedül vagy ezzel a nehéz feladattal! Az ingatlanközvetítő szakmában rengetegen küzdenek a hideg hívás folyamatával. Én is így kezdtem, majd rájöttem mi a lényege és legyűrtem. Ne görcsölj tovább! Olvasd el, aztán kezdj el dolgozni.

Van aki:

  • Homokba dugja a fejét
  • Keres más alternatívákat
  • Kiadja másnak

Miért nem működik a hideg hívás kikerülése?

Azért, mert az ingatlanközvetítés, ha elfogadod, ha nem, munkán, bizalmon és empátián alapul.

  • Aki homokba dugja a fejét, hiába jó ingatlan hirdetésben és vevőkezelésben, ha az alapokat nem csinálja, nem lesz kínálata és üres boltból nem fog tudni mit eladni.

Ez olyan, mint ha egy zöldséges nem rendelne soha árut, mert még ott van a fonnyadt áruja, amíg azt a vevők nem veszik meg, Ő nem rendel…

 

  • Aki az alapokat nem teszi le, csak a kiegészítő folyamatokat csinálja, nagyon nehezen fog működni.

Nem lehet házat építeni főfalak nélkül, csak válaszfalakból. Össze fog dőlni a házad…

  • Majd a Gizi hideg hív, mert Ő szeret telefonálni.

Gizi leegyezteti a találkozót az ügyfelekkel és Bori kimegy és beköti a megbízást.

Ez jól hangzik! Miért nem működik az életben?

Ha Te társat keresnél és telefonon beszélnél egy kedves, jó hangú nővel / pasival, erre kijön egy ember, aki már úgy kezeli a helyzetet, mintha 10 éve házasok lennétek és bevetődne a kanapédba egy sörrel, mit tennél?

Na jó, hagyjuk, ezek eddig sem váltak be, mert ha beváltak volna, mindenki ezeket csinálná!

Az én hideg hívás módszerem ennél egyszerűbb!

Szemléletmód

Szedd össze a gondolataid, hogy mit kínálsz az ügyfeleidnek és vizsgáld meg, hogy ez Nekik miért jó? A hideg hívás, akkor jó, ha van üzenete, ha felkelted az igényt az ügyfélben, hogy akarjon Veled találkozni. Egy begyakorolt, unott esetleg arrogáns értékesítővel senki sem találkozik szívesen. Nyílj ki, beszélgess, nyisd meg az ügyfelet. Adjon Neki valamit a beszélgetés! Egy jó érzést, egy plusz információt az adózás kapcsán, egy tippet a hirdetéséhez pl.: alaprajzot tegyen fel. Te napi szinten ezzel foglalkozol, még ha 2 hete is csinálod, többet tudsz, mint egy átlagember.

„Adj értéket az ügyfélnek!”

Programozás

Programozd a gondolataid! Úgy állítottam át az agyamat, hogy előre tekertem a folyamatot és megnéztem mit szeretek ebben. Ügyfelekkel találkozni, beszélgetni és segíteni Nekik a feltárt problémában. Ahhoz viszont, hogy ezt megtehessem, a hideg hívás folyamatán át kell esnem.

Szóval elkezdtem arra gondolni, hogy most ismerem meg azokat a családokat, akiknek a következő pár hónapban fogok segíteni.

Magabiztosan álltam hozzá, mert tudtam, hogy egy csomó olyan ingatlanközvetítőtől óvom meg, akik lehet, hogy átvernék Őket. Szóval minden telefonbeszélgetést jó hangulatban igyekszem lefolytatni, még ha nem is lesz végül szüksége a segítségemre. Már számtalanszor visszahívtak pár hét múlva.

Célmeghatározás

Amikor nekiállsz, ne nézz semmi mást, csak a határidőnaplód. Lett időpontod, vagy nem lett. Ha nem lett, akkor nem hagyhatod abba, mert az addig ezzel töltött időt is kidobnád az ablakon és nem lenne semmi értelme. Napi szinten kell 2 időpontot egyeztetned, hogy beinduljon a szekered.

Jut is eszembe tudod mi a célja? Tudod, miért telefonálgatsz?

Időpontért! Hogy, kapj egy esélyt a helyszínen eladni magad és a szolgáltatásod!

Ok, ok, rendben, ha tudod, csak ezt felejti el sok ingatlanközvetítő, mikor már vonalban van.

+1     

Stílus

Telefonálj a saját stílusodban! Nem kell magadra erőltetni a trénereid beszédmodorát. Magadat kell megtalálnod ebben, akkor leszel hiteles! Ez pedig csak gyakorlással megy.

Hogy mikor lesz vége? J

Ha meg tanulod ezt használni, többet nem fogod ezt megkérdezni, mert annyi ügyfelet hoz, hogy nem lesz kedved abbahagyni!

Na, most szépen szedd össze magad és állj neki dolgozni, ha sikeres akarsz lenni! Majd a többiek siránkoznak addig helyetted!

Ha tetszett a bejegyzés és tovább olvasnál a témában:

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019 Kreatív Ingatlan kft.