Ingatlanértékesítő motiváció megtartás, így csináld!

Ingatlanértékesítő motiváció megtartás, így csináld!

Ingatlanértékesítő motiváció megtartás, így csináld!

Dalmával váltottam pár szót a napokban és megkérdeztem, hogy számára mi a legnehezebb az ingatlanértékesítő világban?

Azt válaszolta, hogy van pár dolog, de a legnehezebb a motivációjának a fenntartása. Gyors közvélemény kutatást végeztem a témában, az irodámban és pár ingatlanos ismerőst is felhívtam Ők is megerősítették, hogy nem egyszerű ez számukra sem. Így megkérdeztem azokat, akik már régóta a szakma legkevesebbikei, hogy Ők hogyan csinálják.

Nos, ezeket az ingatlanértékesítő motiváció megtartási módszereket foglaltam össze nektek az alábbiakban.

Célkitűzés

Fontos, hogy tudd, miért dolgozol. Önmagában, hogy sok pénzt szeretnél keresni nem elég. Mert relatív, hogy mi a sok. Mindig van több pénz. Így soha nem tudod elérni ezt a célt. Határozd meg mi az adott időszakra a célod!

Érdekes, hogy a kötetlen munkaidőben való tevékenység és a vállalkozói lét ad egy fals magabiztosságot az embernek. A fejekben gyakran okoz egy képzavart. Azt gondoljuk, hogy önállóak vagyunk. Ennek az a hihetetlen nagy veszélye van, hogy vagy magunknak kell a motivációnkat és fókuszunkat tudatosan tartani. Vagy egy jó irodavezető hívja fel a figyelmünket a hibáinkra és segít javítani ezeket. Ez sosem csesztetés, hanem egy közös munka kell, hogy legyen.

Bontás

Ha egy éves célt látsz folyamatosan magad előtt, az nem lesz motiváló, mert túl nagy falatnak fogod látni. Bontsd fel a célodat kisebb könnyebben teljesíthető feladatokra, így gyorsabb sikereket érsz el. Fontos, hogy tudatosan figyelj erre, mert a fejekben az van, hogy az eladás az egyetlen siker.

Igaz ez?

Akkor:

Egy sikeres időpont egyeztetés megbízáskötésre?

Egy lakásmutatás egy új potens ügyfélnek?

Egy új kapcsolat építése?

Az ügyfeleiddel kapcsolattartás?

Ezek mik, ha nem pipálandó sikeresen elvégzett feladatok?

Már is kezdhetsz egy A4-es papírra tervezni! Vedd igénybe a vezetőd segítségét is, ha kell.

 1. éves tervedet bevételben.
 2. havi bontásban:
  1. hány mutatás kell ehhez?
  2. hány megbízásra van szükséged?
  3. hányat kell ehhez telefonálnod?
 3. heti bontás
 4. napi bontásig meg se állj!

Így megkapod azt, hogy mi a napi ingatlanértékesítő feladatod! Ezt írd fel egy papírra és tedd ki az asztalodra, vagy laptopodra és minden nap legyen meg!

Íme egy példa:

Miért tűzöl ki célt, ha nem ünnepeled meg és örülsz a sikerednek?

Jutalmazás

Miért tűzöl ki célt, ha nem ünnepeled meg és örülsz a sikerednek? Ha elérsz egy célt meg kell ajándékoznod magad! Lehet ez egy jó könyv, egy ebéd egy olyan helyen ahova nem jársz nap mint nap, egy utazás, egy fesztivál bérlet, vagy egy nagyobb dolog. Nyilván egy egyeztetett időpont után ne ajándékozd meg magad egy Indonéz körúttal! Azonban ha az első hetedet a terveid szerint abszolválod, akkor irány a kis jutalomért a boltba! J

Pozitív hozzáállás + tudatos építkezés

Zsuzsival beszélgettem, aki 11 éve ingatlanértékesítő egy nagy hálózatnál és évről évre a legjobb eredményeket hozza stabilan az irodájuknak.

Kérdeztem, hogy Ő hogyan tartja fent a motivációját évről évre?

Azt mondta, neki az év eleje a legnehezebb. Baromi nehezen veszi fel a fonalat az év végi pörgés után. Neki az ügyfelek segítenek sokszor és belőlük merít energiát. Most például egy 11 éves ügyfél-kapcsolata rázta fel egy 400 milliós megbízással.

Tipikus esete, amikor megengeded magadnak a lazítást. Pizsamában tervezel egy laza napot és egy telefon után azon kapod magad, hogy talpig glancban úton vagy az ügyfeledhez.

Mondta, hogy van nyilván neki is amikor pár kudarc után megtorpan, de ilyenkor visszagondol a sikerekre és megerősíti magát, hogy ez a munka neki van kitalálva, hiszen nagyon kevés ember képes egyáltalán ingatlanértékesítőként egyszer is sikeres évet zárni.

Akaraterő

Megkérdeztem egy sikeres régóta sikeres irodavezetőt is a témában. A változatosság kedvéért Őt is Zsuzsinak hívják. 😀 Ő amit korábban írtam saját célkitűzéseit tartja szem előtt és neki valami hihetetlen akaratereje van! Az élet néha úgy hozza, hogy a csapatod nagy része éppen egy időben (6 hónapon belül) kerül más élethelyzetbe és vált lakhelyet, és ezzel munkahelyet is. Vele ez történt és gondolkodás nélkül felállt és építi a korábbi sztár csapatának az utódját. Ehhez kell, lelki erő azt mondom.

Összefoglalva:

 • Tűzz ki célokat!

 • Bontsd le pipálható feladatokká!

 • Jutalmazd meg magad időről időre!

 • Amit csinálsz az érték az embereknek!

 • Gondolkozz pozitívan!

 • Akaraterővel tudsz csak sikereket elérni!

Higgy magadban és tedd bele a munkát minden nap tudatosan!

Hasonló bejegyzés:

Kiégés kezelése 5 lépésben! Ingatlanközvetítőknek!

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019 Kreatív Ingatlan kft.