Ezért van ilyen sok ingatlanközvetítő álláshirdetés…

Ezért van ilyen sok ingatlanközvetítő álláshirdetés…

Ezért van ilyen sok ingatlanközvetítő álláshirdetés…

Napokban egy barátom az álláshirdetési oldalakat bújta és megkérdezte, hogy miért van ennyi ingatlanközvetítő álláshirdetés a neten. Ez ihlette a mai cikkemet.

Valójában egyszerű választ adott a másik cimboránk: „Mert magas a fluktuáció!”

A megállapítás alapvetően igaz, de úgy vélem, ennek összetett az oka:

Az ingatlanközvetítő álláshirdetés az első ludas!

Információ hiány

Ez az elsődleges és leszögezem, nem a munkakereső hibája! Legbelül Te is biztos eljátszottál a gondolattal, hogy milyen lehet ingatlanközvetítőként élni. Szebbnél szebb házak, sok kedélyes beszélgetés ügyfelekkel, szép kosztümök, elegáns öltönyök, felső kategóriás autó és persze egy szép elegáns saját otthon.

Nyugalom, nem fogom lerombolni ezt a szép képet! Jó motiváció!

A vicc az, hogy ez nem elérhetetlen!

Ezért, nem is csoda, hogy rákeresel az ingatlanközvetítő álláshirdetésekre!

Ugyanakkor a közvetítői álláshirdetések angyalnyelven fogalmaznak, így még inkább ráerősítenek arra, hogy az érdeklődőből jelentkező legyen az állásra.

Mi alapján döntenék kezdőként?

Rettentő egyszerű! Mik az érdekeim?

 •  Oktatás

  Minél gyorsabban betanuljak kezdőként. Gondolok itt az informatikai rendszerre, szerződés típusokra, fortélyokra, technikákra. Legyen az alapképzés mellett egy tréning sorozat, hogy ne kelljen vakon kitalálnom, mit is kéne csinálnom.

 • A vezető

  Elengedhetetlen egy jó irodavezető, hiszen Ő fog segíteni, oktatni, coachingolni, és ha szükséges védeni az érdekeim.

 • Anyagiak

  Fix nem érdekel… Én azért jövök ide, hogy kitörjek az átlagos fizetés kategóriából, ráadásul hiszek magamban, hogy az én munkamorálommal lehozom a csillagokat is! Tehát mennyi az iroda forgalmából az enyém? 40-60% kecsegtető lehet! Ha van hitelezés, megnézném, hogy ott mennyit kaphatok egy ügyletből.

 • Cég

  Az ügyfelek ismerjék és legyen bizalmuk a cég felé.

Tipp: Ha közvetítőnek jelentkezik az ember, gondolja át, mik lehetnek a munkafolyamatok és azokat szerinte el tudja-e látni. Ez egy jó kis önismereti tréning. Hidd el megéri!

Kiválasztás

Itt az önbecsapás szokott nagy hiba lenni mind a két részről.

Az irodavezetők nagy hányada felteszi az ingatlanközvetítő álláshirdetés matricákat az irodára és a hirdetési portálokra. Ezt követően felvesz mindenkit. Miért? Ne értsétek félre, sokszor a legjobb szándék vezérli őket. Okai: Mert kell az ember. Létszámot írtak elő neki. Nincs HR tapasztalata. Nem tudja felmérni, hogy ez a jelöltnek mekkora áldozattal jár és kibírja-e. Ez a legnagyobb önbecsapás: ügyelni jó lesz…

A jelöltek a társadalmi elvárások miatt, hogy „Engem akarjanak mindenhol!” ha nem akkor ciki vagyok és loser. Elolvassák a legjobb interjús tippeket és ezeknek megfelelően igyekeznek eladni magukat és jelentkeznek ingatlanközvetítő álláshirdetés-re.

Fontos, hogy ez egyik félnek sem jó! Az irodavezető kezdheti, előröl pár hét múlva, ha nem jó embert vesz fel és újra ez lesz az eredmény… Felelőssége a vezetőnek, hogy az értékesítőit úgy válassza ki, hogy azok pénzt is tudjanak keresni. A jelölt pedig elkótyavetyéli az idejét és pénzét ebben az időben, ha eljátszott az interjún egy valótlan szerepet.

Tipp: Figyeljetek egymásra az interjún, hogy kiderüljön egymást keresitek-e.

Betanítás

A hiba itt abban rejlik, hogy sokszor rossz vezető tanít alkalmatlan jelöltet. Ez olyan, mint egy repülőszerencsétlenség, mikor hibák hosszú sorozata okozza a visszafordíthatatlan bajt.

A jó hír, hogy itt is kettőn áll a vásár!

Egyik oldalról befogadás, szorgalom és gyakorlás szükséges. Itt szoktam mondani, hogy a szakmánkhoz 2/3 alázat és 1/3 önbizalom szükséges. Alázat a tanuláshoz és ügyfél kezeléshez az önbizalom pedig a problémák megoldásához. Másik oldalról pedig egy jó recept és az első naptól kezdve követelmény a kezdő értékesítővel szemben. Minél előbb, minél jobb értékesítővé fejleszteni, hogy meg tudjon élni az új szakmájából.

+A plusz hiánya!

Ingatlanközvetítőként is, mint minden más szakmában nem elég egy laza átlagot nyújtani. Erről ITT olvashatsz bővebben.

Ha ezt a 3+1 dolgot jól átgondolná mindenki, nem lenne ekkora a fluktuáció és a közvetítők minőségi átlaga is lényegesen növekedne.

Ha tetszett a bejegyzés, ITT találsz még párat.

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019