Kesztyűvel a fejlődésért!

vedd fel a kesztyűt

Nekem sem megy egyik napról a másikra a fejlődés…

Ez egy kicsit most személyesebb hangvételű bejegyzés lesz és inkább a belső csatáimról fog szólni és a fejlődés témaköréről.

Az elmúlt években rengeteg dolgot tanultam az emberek vezetéséről és magamról.

Nem volt könnyű, de minden percét élvezem a fejlődés -nek!🙄  Na, jó majdnem mindet. 😄

Voltak alapok, amik sokat segítettek, amikor irodavezető lettem, melyek a személyiségemből adódnak. Empátia, lelkiismeretesség, segítőkészség… Nem akarom magam tömjénezni, csak tisztában vagyok azokkal a készségekkel, melyek segítik a munkámat. Azonban ezek az erények az értékesítésben hasznosabbak, mint az emberek vezetésében. Naivitást eredményeztek az elején, bármennyire is figyeltem, hogy következes legyek.

Vezetési stílusok:

Főnök

Amikor elkezdtem irodát vezetni, egy rossz tanácsadóm, arra bíztatott, hogy ne az ügyfelekkel foglalkozzak, hanem csak az embereimet irányítsam. Ez egy iroda 0-ról való felépítésében egyenlő volt egy halálos ítélettel. Megerőszakolásnak éreztem ezt a stílust magamra erőltetni, de megpróbáltam és tudatosan vittem el a fókuszt az ügyfelekről a kollégák oktatására. Talán ez a felvett vezetési stílus juttatott az elkedvetlenedésemhez. Hiányzott valami, valami ami az előtt minden reggel mosollyal indított a munkába.

Van aki ezzel a vezetési stílussal tud jobban azonosulni, de ez nem én vagyok.

Felismerés

Nagjából fél éve jött a felismerés, hogy változtatnom kell! Itt az ideje a fejlődés -nek. Éppen kapóra jött, hogy egy ezer éves ügyfelem felhívott, hogy adjam el egy ingatlanjukat.

Hm, mondom a legjobbkor!!! 🙂

Beleálltam. Értékesítési stratégiát alkottam, marketing kampányt indítottunk és hamar célt is értünk. Elkelt az ingatlan. Ez felnyitotta újra a szememet, hogy miért is szerettem bele az ingatlanközvetítésbe, mi az ami számomra adrenalint termel.

Lehet nem hiszitek el, de ki tudnék repülni az űrbe egy-egy olyan ügy megoldása után, aminél én tudok olyan tanácsot adni, ami sikerre viszi az üzletzárást! Imádom!

Átalakulás

Kemény, tudatos változtatásokat kellett alkalmaznom mind a gondolkozásmódomban, mind a munkámban, hogy elinduljak a fejlődés útján.

„Lépj ki a komfortzónádból!”

Óriási! Ezt milyen könnyen mondja az ember… 😀 azonban tényleg ez a legfontosabb a változtatáshoz!

Vezető

Elkezdtem ügyfelekkel foglalkozni újra, hideg hívtam, heti szinten elkezdtem blogolni és szép folyamatosan jöttek a sikerek. Ez mind abban segít, hogy sokkal naprakészebb vagyok, és többet tudok segíteni a kollégáimnak, na meg persze újra mosolyogva járok be az irodába. Jó érzés a csapattal lélegezni és együtt dolgozni a sikerekért, mint egy nagyobb asztal mögül okoskodni.

Az élet attól izgalmas, hogy az ember folyamatosan csúcsokat döntöget és egyre több helyen tolja ki a határait. Nagyon izgalmas megélni ezeket a személyiség fejlődéseket! Lendületbe hozza az embert.

Ahogy az elején írtam ez egy kicsit személyesebb bejegyzés lett.

Ha tetszik ez is, kérlek, jelezzétek, hogy legyen-e még ilyen jellegű bejegyzés.

Ha ismerős a helyzet, egy jó tanács:

Rengetegen csömörlenek meg az életükben, munkájukban, legyél TE az aki a kezébe veszi az életét és változtat a saját sorsán! Térképezd fel magad és irány a tudatos fejlődés! Ha nincs ötleted, hogy miben fejlődj, akkor csak random jelentkezz be tréningekre, előadásokra. Meg fog lökni egy új irányba hidd el!

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019