Hogyan lesz a jutalékos rendszer számodra kiszámolható jövedelem ingatlanértékesítőként?

Hogyan lesz a jutalékos rendszer számodra kiszámolható jövedelem ingatlanértékesítőként

Hogyan lesz a jutalékos rendszer számodra kiszámolható jövedelem ingatlanértékesítőként?

 

Egy IT-s barátommal beszélgettünk az ingatlanértékesítőket érintő jutalékos fizetési rendszerről. Kérdezte, hogy ezt a bizonytalannak tűnő helyzetet, hogyan lehet stabilizálni? Hogy van az, hogy én és a családom így élünk több mint 7 éve. Nem zavar engem a jutalékos rendszer esetlegessége?

Arra gondoltam ez sokakat érdekelhet és összeszedem Nektek egy bejegyzésben.

Amikor még cukrászként dolgoztam Budapest egyik legismertebb cukrászdájában, azt figyeltem meg, hogy szívesen dolgozom. Sokaknál láttam, hogy munkaidő végén kiesett a habverő a kezükből és irány haza, vagy ha a munkamennyiség nem engedte ezt, akkor húzták a szájukat. Nekem élvezetet jelentett alkotni, tanulni és pénzt keresni ezzel. Szóval, amikor végeztem a munkámmal, kerestem a lehetőséget egy kis plusz munkára, hogy tanuljak a cukrászdában.

Ez volt az, ami később objektíven nézve magamat, rádöbbentett, hogy hahó! Ha szeretsz dolgozni, miért ne dolgozz magadnak és keress egy olyan helyet, ahol az embereknek egy nagyobb problémáját oldod meg, amiért hajlandóak többet fizetni, mint egy 500 ft-os sütiért. Így döntöttem úgy, hogy az emberek édesség éhségének kielégítése helyett, valami nagyobb vágyát váltom valóra, a saját ingatlan iránti igényüket!

Jutalékos rendszer VS. fix fizetés

Fix fizetés / Munkabér: Azért fizetnek, hogy egy bizonyos óraszámban munkát dolgozz.

Jutalékos / Teljesítménybér: Teljesítményben mérik a munkád és nem időben.

Mi a jutalékos rendszer?

Az ingatlanértékesítő szakma, izgalmas sajátossága, hogy sikerdíjért dolgozik az ember. Miért nem havi fix bérért? Azért mert az ügyfelek sem egy havi fix összeget fizetnek az irodáknak, hanem egy egyszeri tranzakcióból származó százalékot. Aki ezt nem tudja elfogadni, sajnos ez nem az Ő munkája lesz.

A jutalékos rendszer egy kiugrási lehetőség! Lehetőséget ad arra, hogy egy ember, aki szorgalmasabb másoknál és jó szervező és kommunikációs képességekkel rendelkezik, annyit kereshessen, amennyi energiát beletesz a munkájába.

Ha ezzel ügyesen bánsz, akkor hosszútávon felépíthetsz egy magas havi jövedelmet!

Jutalékos rendszer, kiszámíthatóságának receptje

 

30 dkg Rugalmas munkaidő

A jutalékos rendszer adta magas jöv

edelem hosszú távú kihasználásához szükség van a rugalmas munkaidő, más néven kötetlen munkaidő okos használatára. A játékszabályokat te szabod magadnak, de szükségesek! Különben kifolyik az időd a kezedből eredmény nélkül és lehetetlen lesz az építkezés.

Kiknek ajánlanám? Akiknek van olyan elfoglaltságuk, amit egy átlagos munkahelyen nem tolerálnának. Pl.: Kisgyermek, családban ápolásra szoruló, vagy szimplán szabadság vágy.

10 dkg Céltudatosság

Folyamatos célkitűzésekre lesz szükséged! Mindig a célra kell figyelned és az utadba kerülő problémákat megoldani.

A pipálgatós feladatlisták szerelmesei gyorsan sikereket érnek el!

1 kg Alapok felépítése

Egy kezdő értékesítő a leggyorsabban úgy érhet el sikert és alapozhatja meg a havi bevételét, ha megbízásokat köt ingatlanokra. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy könnyebb hirdetni és vevőknek lakásokat mutogatni, de ha nyaralni mész, vagy lebetegszel ki fog helyetted mutatni? (Gondolom az, aki hagyta, hogy csak vevőkkel foglalkozz…)

Éppen ezért, fel kell építened egy 25-35 db ingatlanból álló portfóliót a lehető leghamarabb!

Napi 2 időpont egyeztetés legyen a célod megbízáskötésre! Figyelj arra, hogy ez akkor is meglegyen, amikor nincs kedved, vagy el vagy havazva. Ez azt jelenti, hogy havi szinten kell lennie ennyi időpontból 6-8 megbízási szerződés (később több is).

Ha mást nem is csinálsz, igazán jól az aduász már a kezedben van! Ingatlanok! Ezt, ha nem is vagy ügyes túlzottan hirdetésben, a kollégáid jó vevőkezelés mellett eladogatják neked.

Egy csipet Fűszer

Azt kell, hogy lásd, hogy ha valamit élvezettel csinálsz, azt érzik rajtad az emberek. Ugyan ezt fordítva is… tehát ha élvezettel ingatlanozol és látják az ügyfelek a lelkesedésedet és igyekezetedet, akkor biztos lehetsz benne, hogy bizalmat szavaznak neked!

„Nem a jutalékos rendszer fog téged visszatartani a sikertől, hanem a megfelelő energia befektetés és az önbizalom hiányod.”

50 dkg Önbizalom

Hinned kell magadban! Nem is abban igazán, hogy Te mekkora szakértő vagy. Mert lehet, hogy csak két hete kezdted el. Nem ez számít igazán, mert a szakmai részét meg tudja tanulni bárki. Hanem az számít, hogy hiszel-e magadban annyira, hogy sikeres leszel abban, amibe beleteszed a munkád! Ha Te nem hiszed el, más sem fogja. Nem a jutalékos rendszer fog téged visszatartani a sikertől, hanem az önbizalom hiányod.

A lényeg, hogy a biztos megélhetés jutalékos rendszerből nem egy titkos családi recept, hanem a fenti összetevők jó aránya. Ha bármit is kihagysz, nem lesz jó az eredmény és az ügyfeleid nem kérnek a süteményedből.

Amennyiben eltalálod az arányt, mindenki téged akar majd! Ezáltal nem is kérdés, hogy megélsz-e a jutalékos rendszer adta fizetésedből.

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019