Mi folyik 2020 tavaszán, az ingatlanpiacon?

2020 tavasz ingatlanpiac

Mi folyik 2020 tavaszán, az ingatlanpiacon?

Összességében az ingatlanpiacon egy konszolidáció érzékelhető. Az eddigi túlfűtött piaci nyüzsgés egy lassabb, megfontoltabb mederbe rendeződött vissza az elmúlt fél év leforgása alatt.

Eladók szempontjából nézve

Stagnálás

Míg 6-8 hónappal ezelőtt, a vevők versengtek a lakásokért. Kis túlzással, ha a vevő nem tett ajánlatot az első megtekintéskor, akkor nagy eséllyel le is csúszott róla. Addigra most egy lakás 3-5 hónapot is eltölthet a piacon, mire megérkezik a vevője.

Verseny

Eddig a vevők versengtek az ingatlanokért, most fordult a kocka és az ingatlanok versengenek a vevők kegyeiért. Jobban megválogatják az érdeklődők, hogy mit vásárolnak, így jobban oda kell tenni magát az eladóknak, ha jó áron szeretnék, 2-3 hónapon belül eladni ingatlanjukat.

Mely ingatlanok a befutók? Erről ITT írtam a korábbi bejegyzésemben.

Javaslat

Azok az ingatlanok élveznek versenyelőnyt, amelyek hirdetése igényesen van összerakva. Szépek a fényképek, informatív a hirdetési szövegük és felvet kérdéseket az ingatlannal kapcsolatban, így telefont ragad az érdeklődő. Lakása válogatja, hogy hol mit lehet és érdemes kidomborítani. Mostanában egyre gyakrabban keresnek meg ügyfeleink, hogy készítsük fel lakásukat, házukat az eladásra. Ilyenkor csinálunk egy ingyenes ingatlanfelmérést és átbeszéljük, hogy az ügyfélnek mi lenne a célja és ehhez mi mit javasolunk. Vázoljuk, hogy mekkora lehet a térülése a befektetésnek.  A megbeszéltekről kap egy árajánlatot és eldöntheti, hogy szeretné-e. Nagyon népszerű lett ez a szolgáltatás mostanra nem csak befektetőinknél, hanem a hétköznapi lakást cserélő ügyfeleinknél is.

Vásárlók szempontjából nézve

A bizonytalanság- lehetőség!

Alku

A mai piac jobban kedvez a vásárlóknak. Az új magyar állampapír piacra kerülése után a tulajdonosokat kicsit megijesztette ez a drasztikusan csökkenő érdeklődő szám. Erről ITT írtam. Így akinek sürgető az eladás, nagyobb alkukba is van, hogy belemennek. Ez az ingatlanpiaci bizonytalanság kedvez a befektetői vásárlásnak is.

Ha azok a számítások bejönnek, melyeket az OTP Ingatlanpont piaci elemzői jósolnak, ami szerint várható még növekedés az elkövetkező években, akkor érdemes most vásárolni.

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019