Annyit ér, amennyit adnak érte?

Annyit ér. amennyit adnak érte.

Hogyan add el otthonod a mostani piacon?

Azért osztom meg veletek, mert szerintem az egyik legfontosabb az ingatlanunk eladása során, hogy hogyan árazzuk be. Sokan félremagyarázzák a jeleket, hogy megnyugtassák magukat és önigazolást nyerjenek.

pl.: „Felraktam hirdetni, 3 hete, de most azért nem jönnek az érdeklődők, mert ősz van, és inkább kirándulnak az emberek. „

A világért sem kekeckednék, de ezek szerint az emberek ősszel nem vásárolnak lakást? Akkor sem, ha nyár végén eladták és költözniük kell novemberben?

Szóval tényleg nem megbántva senkit a lényeg, hogy az emberek élete folyamatosan zajlik, változik. Gyermekek születnek, családok bővülnek, így kénytelenek nagyobb otthon után nézni, míg mások szétköltöznek egy sikertelen kapcsolatot követően. Az idősebbek elmennek, az örökösök is gondoskodnak az örökségükről, hogy ne álljon üresen az ingatlan.

A vásárlók pedig az adott piacon hoznak döntéseket, hogy mit néznek meg és mit vásárolnak meg. Hogyan is döntenek a vevők? Pont úgy, ahogy te is döntenél hasonló esetben. Megnézik a kínálatot ár-érték arányban és egy kis szív belecsempészésével a legkedvezőbb ajánlatok közül hoznak döntést. Kevesen olyan perverzek, hogy azt, amit olcsóbban is megkapnak, megveszik milliókkal drágábban, csak azért mert az a tiéd.

„Minden annyit ér, amennyit adnak érte.”

Skálázd be, ingatlanod:

Nézzük, milyen áron van fent az ingatlanod a másik oldalról nézve.

skála

5. Egyértelműen túlárazott 10-20%-kal.

Hirdeted az ingatlanod már több mint 3 hete, esetleg pár hónapja és vagy csak pár telefonhívást kaptál. Azokat is inkább ingatlanostól, vagy csak pár ember szálingózott be az otthonodba, de inkább csak turista jelleggel érkeztek, nem komoly szándékkal.

Teendő: Ha „nem kenyérre kell”, és nem is komoly az eladási szándék, nem érdemes hirdetni az ingatlant, mert beég a piacra, és ha komolyra fordul a szándék nehezebb dolgod lesz az eladással.

4. Ár felett van egy 5-10%-kal.

Néha jön egy-egy érdeklődő, talán heti szinten 1, de az is inkább arra jó, hogy keresztbevágja a hétvégédet.

Teendő: Érdemes időközönként engedned az árból, hogy a piaci árat megtaláld és a potenciális vevő végre beköszönjön.

3. Ár felett van 1-5%-kal.

Sokan nézik az ingatlanod? Heti 3-4-en minimum, de valamiért nem akar senki ajánlatot tenni…

Teendő: Jobban tájékoztatni az érdeklődőket már telefonban is, akár kicsit presszionálni. Ami még be szokott válni az egy minimális, akár csupán 100.000ft-os árlejtés, ami mutatja a piac felé, hogy tényleg szeretnénk eladni. Nekem volt olyan vevőm, aki egy ilyen gesztus után, mert ajánlatot tenni. Mondta, hogy nem akart alkudozni, de tetszik neki a ház. Végül meg is vettük a házat. 🙂

2. Árában van az ingatlanod

Az első naptól kezdve sokan nézik a lakásod, akár napi 3-4 megtekintő is egymásnak adja a kilincset.

Teendő: Jó úton jársz, légy türelmes! J Szűrd az érdeklődőket és türelmesen várd az írásos vételi ajánlatot.

1. Alulárazott az ingatlanod -1-5%-kal.

A hirdetés első pillanatától kezdve ömlenek a telefonok. Van, aki már a telefonban árajánlatokat ad. Személyes megtekintésnél egymásra licitálnak az érdeklődők.

Teendő: Vagy vedd ki a piacról és egy újra fotózást követően magasabb áron tedd fel, vagy várd ki a licit eredményét. 🙂

Miben tudunk segíteni?

Hatékony munkánkkal. Ismerve a piaci trendeket, szokásokat és az érdeklődők igényeit folyamatosan szondázva sokkal könnyebb helyzetben vagyunk az ingatlanok eladása szempontjából, mint egy magánszemély.

Csapatommal folyamatosan figyeljük az elérhető kínálatot és a kereslettel kapcsolatban is felméréseket végzünk: a kettő összevetésének segítségével lőjük be a legmegfelelőbb árakat. Olyan árat szabunk, amely mind a tulajdonos, mind a potenciális vevő szempontjából kielégítő. Ingatlanra szabott marketing tervet készítünk, mely segítségével kiszámíthatóan látjuk az ingatlanpiac reakcióit.

Ha ingatlant szeretnél eladni, segítünk, hogy a lehető legjobb áron add el a legrövidebb idő alatt, ha pedig vásárolnál, segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást.

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal!

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos

Telefonszám

+36 30 870 0880

Ha tetszett a cikkem, oszd meg barátaiddal is:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolat

Maradjunk kapcsolatban

Copyright © 2019